dissabte, 10 d’abril del 2010

Produccions Agost i el record de “Barcelona per Brossa”

Fa uns mesos vaig conèixer al Jordi Valls i al Miquel Valls que amb la Clara Sopeña i l’Anna Madueño formen Produccions Agost. Són una colla d’enamorats de les accions de Joan Brossa, de les arts escèniques presentades de forma singular, de la ciutat de Barcelona.

Estimulats pel record de l’acció “Barcelona per Brossa” que Joan Brossa va fer el 1979 han organitzat l’acció “Tres Marges de Montjuïc”, un itinerari nocturn per tres localitzacions perifèriques de Montjuïc, amb la intervenció artística de tres companyies escèniques: Reial Companyia de Teatre de Catalunya, Els Pirates Teatre i Teatro de los Sentidos. Es podrà veure el proper dissabte 17 d’abril en dues sessions: a les 19,30 i a les 21 hores.

L’any 1979 Joan Brossa realitzà una acció poètica singular: “Barcelona per Brossa”. Un itinerari nocturn que transità per espais com la Boqueria, El Ingenio, el far de l’escullera, la gossera municipal, el tren aeri del Tibidabo, etc., al llarg del qual van aprèixer com per art de màgia Alicia Alonso, Carles Santos, Albert Vidal, Christa Leem i el faquir Kirman.

La crítica d’art Gloria Moure va dir d’aquella activitat:

"Brossa mezcló lo mágico, lo histriónico, lo imponente, lo relamido y lo hermético con asombrosa sencillez. Todos los participantes se sintieron invadidos por un aluvión de sensaciones nuevas en un marco urbano que les era familiar, pero que jamás habían vivido de aquel modo".